Magickal aarde correspondenties | Deel 1

Gepubliceerd op 10 juni 2021 om 11:20

Aarde van verschillende plekken wordt veel gebruikt in amuletten, mojo bags, op altaren en zo nog veel meer. Eigenlijk kan je overal wat aarde meenemen en dit gebruiken. 

Om de betekenis te achterhalen denk vooral logisch na, als jij een plek associeert met iets positiefs kan je dit ook gebruiken in positieve en lichte spells.

 

Aarde wordt veel gebruikt in Hoodoo maar ook andere stromingen gebruiken aarde. In deze blog ga ik het onder andere hebben over wat ‘zwaardere’ en ‘donkere’ magie. Daarom deze disclaimer: Doe nooit iets in emotie, iets wat je niet terug kan draaien of iets waar je nog niet veel over weet. Kijk ook naardeze blog als je meer wilt weten over witte/zwarte magie.

 

Hier onder heb ik een lijst gemaakt van verschillende manieren waarop je aarde kan gebruiken en de betekenis van verschillende soorten aarde.

 

Wanneer gebruik je aarde?

Aarde heeft net zoals kruiden, edelstenen en andere veelgebruikte items eigen energie en een eigen betekenis. Aarde kan je gebruiken in een amuletten en mojo bags. Daarnaast kan je aarde ook actief gebruiken door er bijvoorbeeld een plant in te zetten of te gebruiken op je altaar om wierookstokjes omhoog te houden. De manieren waarop je het kan gebruiken zijn erg divers en er is eigenlijk geen foute manier om het te gebruiken.

 

Persoonlijk vind ik het fijn om altijd een potje aarde op mijn altaar te hebben staan, niet per se om wierookstokjes omhoog te houden maar gewoon omdat ik het een fijn idee vind.

Aarde is goed om te gronden dus het is ook heel mooi om te gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van een orgonite, om vast te houden tijdens het gronden.

 

Soorten aarde

 

Middag aarde: Aarde die precies om 12:00 uur verzameld wordt is goed voor bescherming magie. Neem wat aarde van de plek waar je tegen beschermd wil worden, bijvoorbeeld een school, een weg etc.

 

Hoek aarde: Verzamel aarde vanuit de 4 hoeken van een tuin of perkje. Deze aarde kan perfect gebruikt worden om obstakels te overkomen en om succes te vinden. 

 

Ziekenhuis aarde: aarde van rondom een ziekenhuis kan gebruikt worden om je te beschermen tegen ziekte (middag aarde) of juist om anderen ziek te maken. Als dit rondom een GGZ instelling is zal het mentaal zijn, is het rondom een ziekenhuis dan zal dit vaak fysiek zijn. 

 

Bank aarde: Als je aarde van rondom een bank verzameld kan je dit gebruiken in money spells. 

 

Strand zand: Aarde, of zand, van een strand is goed voor vruchtbaarheidsrituelen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor het reinigen van bijvoorbeeld objecten of ruimtes. 

 

Schoenen aarde: Hoe gek het ook klinkt, na een wandeling kan het zand van onder je schoenen verzameld en gebruikt worden. Met dit zand loop je als het ware over iemand heen, goed voor spellwork waarbij je iemand onder controle wilt hebben.

 

Bruggen aarde: Aarde verzameld van onder een brug is zo sterk als een brug. Het staat voor doorzettingsvermogen, vooruitgang en verbinding. 

 

Kerk aarde: Aarde verzameld rondom een kerk (kerk, tempel etc.) kan gebruikt worden tijdens liefdesrituelen (denk aan trouwen), maar ook voor verbinding en gehoord worden.

 

Verlaten aarde: Aarde verzameld rondom een verlaten gebouw (kerk, huis, kantoor etc.) kan gebruikt worden om mensen zich eenzaam of minder eenzaam te laten voelen. Zelf gebruik ik dit wel eens als bescherming/verlichting van verlatingsangst bij anderen.

 

Welke soort aarde gebruik jij veel? (of zou je graag willen gebruiken?)

 

Have a lovely day, Magickal Mind

 

xXx Ann

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.