Ostara, wat gaan wij doen

Gepubliceerd op 17 maart 2021 om 09:55

Natuurlijk vertellen we ook wat wij gaan doen met Ostara. Een klein kijkje in ons eigen doen en laten. 

 

Ann

Tijdens Ostara maak ik mij klaar voor de warmere, vruchtbare maanden. Niet alleen begin ik met het klaarmaken van mijn tuintje en het organiseren van mijn zaadjes en perkjes maar ik maak ook mijn huis klaar.

Door wat bloemen neer te zetten en wat geurkaarsjes met bloemengeur aan te steken ben je voor Ostara al goed bezig! 

 

Wanneer de lente eraan komt vind ik het ook fijn om te mediteren en reflecteren op de afgelopen maanden. 

 

Naast dit alles ben ik ook druk bezig met plannen. Voor mij is de tijd rondom Ostara een keerpunt waarin ik erg veel te doen heb. Niet alleen met het plannen van mijn tuintje maar ook met het plannen van opstellen en opdrachten zodat ik straks in de meivakantie alles kan opruimen en schoonmaken.

 

Ik vind Ostara een fijne tijd om bezig te zijn met de lente en mijn plannen voor die tijd. Een nieuw begin dus! Op naar de vruchtbare periode waarin de zaden die je nu plant uit gaan komen, letterlijk en figuurlijk.

 

Anna

Ostara is een van mijn favoriete jaarfeesten, ik pak graag helemaal uit door mijn altaar mooi versieren met zelfgemaakte hangers en mooie bloemen.

Ik maak graag een bloemenkrans om te dragen en ga een ritueel voor een vruchtbaar jaar doen.

 

Wil je meer weten over Ostara? Lees dan deze blog

 

Renske

Ik houd van deze periode! Volgens mij heb ik wel eerder verteld dat ik geen herfst en winter mens ben.

 

Al weet ik dat het goed is om wat tijd te spenderen en kijken naar wat je werkelijk wilt en plannen te maken voor het komende jaar, vind ik dat gewoon wat moeilijk. Ik leef op met de eerste lente dagen. Mijn gewrichten doen wat minder pijn en dat maakt mij gewoon een leuker mens!

 

Met het eerste mooie weer maken we de tuin weer zomer klaar. De konijntjes mogen weer naar buiten op het gras en zijn dan helemaal gelukkig. Ik houd van de bloembollen die weer opkomen en kan niet wachten tot straks de blauwe regen weer in bloei staat. Ik hoop dat ze dit jaar net zo mooi is als altijd, helaas moest er wat terug gesnoeid worden. 

 

Ik spin (net als een oud vrouwtje) op een spinnenwiel. Nu de schapen geschoren worden en ik weer nieuwe vachten heb om te spinnen kan ik die lekker buiten uitzoeken en sorteren. Wassen en drogen en straks als het iets warmer is kan ik lekker buiten zitten spinnen. 

 

Spiritueel gezien veeg ik rond Ostara mijn huis nog eens lekker schoon. Weg met de winter energie. Ik focus met mijn rituelen op wat ik wil laten groeien en bloeien. Rond de jaarfeesten wil ik ook altijd lekker brood bakken. Ook ben ik bezig met het maken van kleine Godinnetjes. Heerlijk om zo creatief bezig te zijn.

 

Dit jaar wil ik de DIY van Anna gaan proberen. Helemaal geïnspireerd ben ik door die leuke eitjes.

 

 

Wat ga jij doen deze Ostara?

 

Have a lovely day, Magickal Mind!

 

Liefs Ann, Anna & Renske

 

Ostara Correspondenties
Afbeelding – 111.8 KB 34 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.