Jaarfeesten, Ostara

Gepubliceerd op 16 maart 2021 om 10:15

20 maart vieren we Ostara, precies tussen de winterzonnewende en de zomerzonnewende zijn de dagen en nachten weer even lang, de lente equinox.  

Ostara is een mooi moment om stil te staan bij de groei die wij en de natuur maken. 

 

Deze prachtige tekening is gemaakt door Sylviadevriesribbersart, kijk op haar pagina voor nog meer mooie art in haar bijzondere stijl.

Home | Sylvia de Vries - Ribbers (wixsite.com)

Ostara

 

Moeder aarde is weer wakker, de winterslaap is voorbij. We konden het allemaal voelen die eerste lentedag. Het ging niet langzaam en sluimerend dit jaar, maar gewoon ineens, bam! Lente!

 

De zon schijnt weer krachtiger en de krokussen steken met hun mooie kleuren boven de grond uit. Als we het zelf nog niet opgemerkt hadden dan herinneren de vogeltjes ons er wel aan. Vroeg in de morgen laten ze ons al vrolijk weten dat de natuur wakker is.  Lammetjes, kuikentjes, bloesem in de bomen. Nieuw leven is overal om ons heen. 

 

 

Je kunt je huis en altaar versieren met lentekleuren en bloemen. Breng de lente energie naar binnen. Ook houden veel mensen rond deze tijd de voorjaarsschoonmaak. Het stilstaande stof wordt eruit gegooid om plaats te maken voor nieuwe dingen.

 

Ook onze eigen energie verandert, de tijd van naar binnen keren en energie sparen is voorbij. Ostara is de tijd van vruchtbaarheid en transformatie. Nu is de tijd om actie te ondernemen en de plannen die we tijdens de periode van stilstand hebben bedacht tot uitvoer te brengen.

 

Correspondenties

Kleuren: groen, roze, paars, pastel

Dieren: kip, haas, vlinder, lam, konijn

Edelstenen: amethist, jaspis, maansteen

Kruiden: lavendel, jasmijn

Planten: crocus, tulp

Eten: eieren, brood

Altaar versieringen: eieren, bloemen, gekleurde linten

 

DIY

Wil je lekker DIY-en met Ostara, klik dan hier

 

 

Weet jij nog iets leuks over Ostara?

 

Have a lovely day, Magickal Mind!


Liefs, Renske🌎


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.