Cleansen met salie

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 07:30

Cleansing is een van de belangrijkste onderdelen van mijn practice, vandaag ga ik jullie vertellen hoe ik het liefste mijn energie, mijn huis en spiritual tools reinig met salie.

Dit heb je nodig:

  • Salie (smudgestick of losse blaadjes)
  • Abalone schelp of vuurvast schaaltje
  • Sweetgrass of wierook
  • Aansteker of lucifers

 

Je eigen energie reinigen:

Als ik mijn eigen energie wil reinigen begin ik graag van boven naar beneden. Dus van mijn kruin rustig langs mijn lichaam tot het puntje van mijn tenen. Haal ondertussen een paar keer goed diep adem, neem de tijd. Als je het gevoel hebt dat je ergens wat langer moet cleansen kun je hier even blijven hangen met je smudgestick. Gebruik hierna wierook of sweetgrass om de energie weer in balans te brengen.

 

Je huis of sacred space reinigen:

Als ik een huisreiniging doe zet ik altijd een raam open en begin ik bij de deur. Ik loop dan rechtsom door de kamer en besteed extra aandacht aan de hoekjes. Hier blijft vaak energie hangen. Loop op deze manier een rondje langs alle hoekjes en eindig bij de deur. Vanaf daar loop ik willekeurig door de kamer terwijl ik goed voel waar het nog extra nodig is. als je klaar bent loop je naar het raam en kun je je salie in de schelp of het vuurvaste schaaltje laten doven. Hierna is het belangrijk om iets te branden wat de energie weer aanvult, ik gebruik graag sweetgrass om de balans en harmonie te brengen. Wierook is ook een fijne manier om dit te doen.

 

Voorwerpen of spiritual tools reinigen:

Voorwerpen of andere spirituele tools reinig ik door de rook van de salie over en langs het voorwerp heen te laten roken, je kan dit zo lang of kort doen als je zelf wilt. Gebruik hierna wierook of sweetgrass om de energie weer in balans te brengen.

 

Wat is jouw favoriete manier om te cleansen?

Laat het weten in de reacties!

 

Have a lovely day magickal mind.

Liefs, Anna


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.