Book of Shadows met Tanja, deel 2

Gepubliceerd op 9 januari 2021 om 07:00

Vandaag neem ik jullie mee in hoe je een pagina maakt. De pagina in de voorbeeld is een inspiratiepagina, maar je mag er ook iets totaal anders van maken. Je kunt dit gebruiken voor wat je zelf wilt.

 

Elke nieuwe pagina in je BoS begint leeg. Soms wil je alleen maar schrijven en daar is helemaal niks mis mee. Dan kan een simpele lijn om de pagina en een heksenhoedje in de hoek de perfecte aanvulling zijn. Maar vaak merk ik dat ik het visuele juist ook fijn vind, het brengt me terug naar het moment, het gevoel of de bedoeling van mijn pagina door bijvoorbeeld de afbeelding of de kleuren van dat moment.

 

Echt beginnen

Als ik begin, verzamel ik altijd eerst de spulletjes die ik wil gebruiken. Meestal een afbeelding die bij het onderwerp past, zo groot of klein als ik op dat moment leuk vind. Ik gebruik ook altijd een gekleurde pen of stift in de kleur die erbij past. Dat moet niet, maar het geeft wel een leuk effect en een beetje samenhang. Ik gebruik ook altijd de gebruikelijke potlood en liniaal.


Verder kun je er nog allerlei andere spulletje bij pakken die je kunt gebruiken om je pagina aan te kleden, een affirmatie extra kracht bij te zetten of om iets visueel te vertalen. Denk aan droogbloemen, theezakjes, stickers, washi tapes, gekleurd papier, stempels, kleurpotloden en alles wat je zelf nog leuk vind.

 

Ik heb in dit geval gekozen voor zwart en bruin papier, stickers op een rol, een gekleurde penen stempels. Dat ik alles klaarleg, wil niet zeggen dat ik het ook moet gebruiken. Meestal vormt een pagina zich gaandeweg. 

 

Ontwerpen

Ik vind het leuk om een pagina uitgebreid te decoreren, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Als achtergrond heb ik 2 stukken papier uitgescheurd om als achtergrondje te gebruiken. Een plaatje erbij en een stukje lijntjespapier om op te kunnen schrijven. Deel het het in naar eigen inzicht, niets moet of ligt vast. Luister naar je gevoel en je creativiteit, dan krijg je de meest persoonlijke resultaten.

 

Het resultaat


Na een beetje aankleding door een lijntje op lege plekken, een stickertje in de hoek en een titel boven de pagina, lijkt het al een hele pagina. Schrijf je tekst, maak je tekening of plak in wat je wil bewaren. Zo heb je het altijd bij de hand. Als je je pagina’s makkelijk wil terug vinden, kun je aan het begin of het einde van je boek een paar pagina’s inrichten voor je index en je pagina’s nummeren of een tabje geven. Zo kun je alles snel terugvinden. 

 

Veel succes met het maken van een nieuwe pagina in jouw Book of Shadows

 

Liefs Tanja


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.