Wat is tarot?

Gepubliceerd op 3 januari 2021 om 07:21

Wat is Tarot?

Tarot is een kaartspel van 78 kaarten dat bestaat uit twee groepen (arcana’s). De Major Arcana, dat bestaat uit 22 kaarten en de Minor Arcana dat bestaat uit 56 kaarten.

De Minor arcana is onderverdeeld in vier verschillende groepen: staven, bekers, munten en zwaarden.

 

Tarot gebruik je vooral om inzicht te krijgen in situaties en je eigen interne processen. Dit doe je door een vraag te stellen, vaak aan de hand van tarot spreads.

Hier vind je een aantal Magickal Minds tarot spreads.

De Major Arcana:

Elke kaart uit de Major Arcana heeft een cijfer van 0 t/m 21. Meestal worden Romeinse cijfers gebruikt om dit aan te duiden. De kaarten lopen op chronologische volgorde van de Dwaas (the Fool - nieuwe beginnen, naïviteit) naar de Wereld (the World - voltooiing, einde van iets). De Major Arcana volgt de reis van de Dwaas, van het begin van zijn avontuur tot het einde met daarin dus allerlei obstakels, ups en downs die in ieders leven voor kan komen. De Major Arcana omschrijft over het algemeen de grootste thema’s in je leven.

Hier lees je meer over de major arcana. 

 

De Minor Arcana:

Traditioneel symboliseren deze vier groepen de vier middeleeuwse standen: staven voor boeren, bekers voor geestelijkheid, munten voor handelaars en zwaarden voor edelen en soldaten. Ook worden deze vier groep geassocieerd met de vier elementen: staven met vuur, bekers met water, munten met aarde en zwaarden met lucht. Iedere groep heeft 14 kaarten: aas, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 en vier hofkaarten. De hofkaarten hebben soms verschillende namen, maar zijn over het algemeen van laag naar hoog: schildknaap (page), ridder (knight), koningin (queen) en koning (king). De Minor Arcana omschrijft over het algemeen de alledaagse dingen.

Klik hier om de tarot cheat sheets te bekijken. 

Waar wordt Tarot voor gebruikt?

Tarot wordt gebruikt voor allerlei dingen! In sommige plekken in bijvoorbeeld Italië wordt het zelfs nog steeds als een kaartspel gezien. Het wordt voornamelijk gebruikt als waarzeggerij, waarbij sommige mensen denken dat de kaarten die je trekt van een god of het universum komen, maar andere mensen denken dat van je hogere zelf afkomt. De meeste mensen gebruiken het om zichzelf beter te leren kennen en verder te ontwikkelen door inzicht te vragen in een bepaalde situatie.Respecteer de tarot en het zal jou de antwoorden geven die je zoekt.

Zorg goed voor je kaarten. Investeer in een stevige doos of zak waar je ze in kunt bewaren. Deze kan je onder andere bestellen bij ons: klik hier

Het is belangrijk dat de kaarten je leren kennen. Het is echt heel erg aantrekkelijk om gelijk een legging te doen, maar probeer eerst een band op te bouwen met je kaarten. Leg ze bijvoorbeeld een aantal nachten onder je kussen en neem ze voor een paar dagen overal mee naar toe. Je wilt voor je een legging doet een goede intentie zetten bij deze kaarten. 

 

Respecteer je kaarten. Tarot is altijd eerlijk en vertelt altijd de waarheid, zolang jij dat ook doet. Dit betekent dat als jij niet tevreden bent met een bepaalde uitkomst bij een legging je niet opnieuw een legging kunt doen om de uitkomst te veranderen. Als je de kaarten goed hebt voorbereid (door middel van het zetten van een intentie en de juiste vragen stellen) zul je merken dat je het meeste aan de antwoorden hebt. Accepteer dit!Hoe heb jij tarot ontdekt?

 

Have a lovely day, magickal mind

 

xXx Ann

 

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.