Book of Shadows met Tanja

Gepubliceerd op 2 januari 2021 om 09:33

Book of shadows. Waarom begin ik er aan?

Om uit te leggen wat voor mij een Book of Shadows voor mij betekent, moet ik eerst even uitleggen wat voor heks ik ben. 

Ik ben een heks in een spijkerbroek, met een druk gezin en een gewone kantoorbaan. Ik heb altijd al geweten dat ik anders ben dan anderen, maar ik heb er, nu eigenlijk nog steeds niet, ooit echt een naam aan willen geven. Het is gewoon een deel van mij en van mijn gezin, zonder dat dat benoemd hoeft te worden. 

Toch had ik wel de behoefte om mijn ervaringen, kaartleggingen en andere bijzondere momenten vast te leggen. Ik hou al heel lang een journal bij, maar dat is toch net iets anders dan alle magickal stuff die ik wil bewaren.

 

Ik ben gaan zoeken naar een manier om dat te doen, maar de term “Book of Shadows” kwam nogal duister over. Omdat ik niet de persoon ben die uren de tijd wil maken om uit te pluizen wat iets precies betekent, heb ik het naast me neer gelegd. Maar de behoefte om alles bij te houden, documenteren, liet me maar niet los. En na nog wat licht speurwerk, kwam ik erachter dat de mensen die tegenwoordig een BoS maken, dit helemaal niet als duister ervaren, maar meer als een handboek, memorybook, receptenboek. Dat in combinatie met mijn liefde voor journalling heeft geresulteerd in een heel licht en prettig naslagwerk om te bewaren.

Wat heb je nodig?

Je hebt niet veel nodig om te beginnen. Eigenlijk zijn een boekje of schrift en een potlood al genoeg. Een liniaal, gum, pen is makkelijk om er bij te hebben. Met die basis kun je alles doen wat je wil. 

Ik werk persoonlijk heel veel met zelfgemaakte en uitgeprinte foto’s, simpele doodles en kleuren, maar ook gedroogde bloemen, theezakjes etc. Washi tapes, stempels, stickers en andere plaatjes kun je ook gebruiken, maar dat is vooral decoratie waarde. 

Vanaf vandaag begin ik aan een nieuw BoS en ik neem jullie graag mee in alles wat ik daar in schrijf, de pagina’s die ik maak, de materialen die ik gebruik en hoe je zelf je eigen boek kunt maken, gevuld met je jouw rituelen, recepten en favoriete stenen. Zet er in wat jou bezighoudt, welke magickal ervaringen die je hebt gehad of dromen die je hebt. Je kunt het zo zwaar, licht of persoonlijk maken als je zelf wil.

De pagina’s die ik maak, stralen lang niet altijd hekserigheid, zweverigheid of andere stereotypen uit, juist het huis-tuin-en keuken-heksje zijn is voor mij persoonlijk zo belangrijk, omdat dat de manier is hoe de magie in mijn leven past.

Je bent vrij om mijn voorbeelden te gebruiken of als inspiratie te bewaren.

 

Have a lovely day Magickal Mind, 

 

Liefs Tanja


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.