De lievelingsedelstenen van Ann

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 06:21

Ik hou heel veel van edelstenen zoals jullie misschien al gemerkt hebben.

Vandaag heb ik toch echt een keuze moeten maken en heb ik mijn favoriete edelstenen op een rijtje gezet. Wil je meer weten over mijn lievelings edelstenen en hun werking? lees dan verder!

 

Enhydro agaat:

Toen ik deze voorbij zag komen op instagram was ik betoverd. De combinatie van water en een steen was nog nooit echt in mij opgekomen. Mijn sterrenbeelden zijn vooral water signs en ik ben ook echt helemaal zen als er water om mij heen is. Na heel wat research gedaan te hebben over hoe deze stenen ontstaan en vooral ook de echtheid ervan ben ik nog steeds in love met deze steen. Wat er gebeurd is namelijk dat er nog oerwater zit binnen in een stukje agaat, dit komt echter heel weinig voor maar het is niet onmogelijk. De andere mogelijkheid is dat er een klein gaatje gemaakt wordt in de agaat en de holte gevuld wordt met water. Het verschil tussen echt en nep kan je bij deze stenen niet zien, dus weet vooral goed waar je het koopt en let op de prijs. Als je maar 15 euro betaald voor een redelijk grote steen dan kan je er vanuit gaan dat hij waarschijnlijk geïnjecteerd is.

Voor mij persoonlijk maakt het niet veel uit of hij echt of nep is, want wees eerlijk…. Water in een agaat, hoe gaaf is dat!

Amethist:

Amethist was de eerste steen die ik ooit gekocht heb toen ik een jaar of 6/7 was. Dit kwam omdat ik met mijn ouders naar idar oberstein ging, bij deze edelstenenmijn zijn ook veel winkeltjes. Toen ik de Amethist vasthield was is verliefd op de mooie paarse kleur; het was ook nog eens de perfecte steen voor mijn sterrenbeeld.

 

Amethisten zijn geweldig om je kracht en ondersteuning te geven in het leven en oefenen. Het is ideaal om onze geest te zuiveren, evenals de ruimtes waarin we leven. Geweldig om intenties vast te stellen en ze voor ons vast te houden. Je kunt hem in je huis plaatsen of bij je dragen als een draagbaar energiepakket.

Amethyst wordt vaak geassocieerd met spiritualiteit, intuïtie en inzicht. Het bevordert zelfkennis en een hoger perspectief op dingen, daarom is het een steen van Zuiverheid en Rust.

Toermalijn(kwarts):

Op de basisschool zijn wij ooit eens op bezoek geweest bij de toermalijn (zo heette toen een school in de buurt). Toen wij daar een rondleiding kregen liepen wij langs een vitrinekast waar een groot stuk toermalijn in lag. Vanaf dat moment heb ik altijd gezegd: ‘Later als ik groot en rijk ben koop ik een stuk toermalijn.’ Inmiddels weet ik dat je niet perse rijk hoeft te zijn om een stuk toermalijn te kopen dus ben ik lekker los gegaan met mijn collectie toermalijn en toermalijnkwarts. 

 

Zwarte toermalijn is een van de beste stenen om te dragen als je negatieve energie wilt afstoten.

Als je in een giftige situatie zit of als er veel drama in je leven is, zal zwarte toermalijn je beschermen tegen die vibes.

Toermalijnkwarts combineert de eigenschappen van Toermalijn en Bergkristallen. Toermalijn zuivert de eigen energie en beschermt tegen negativiteit, terwijl kwarts de energie er door versterkt. Deze combinatie maakt Toermalijnkwarts tot een krachtige schildsteen die, afhankelijk van de gewenste intentie van de drager, negatieve energie kan versterken en teruggeven, zoals een spiegelspreuk, of de negatieve energie kan omzetten in positieve energie voor de drager.

Toermalijnkwarts is een effectieve aardende steen en versterkt het energieveld van het lichaam tegen externe invasie en weert schadelijke omgevingsinvloeden af. Het wordt vaak gezien als een symbool van eenheid en is een effectieve probleemoplosser. Het elimineert gekristalliseerde patronen die destructief zijn of kunnen zijn in het eigen leven en spanningen op elk niveau loslaten. Zijn bevrijdende kracht tegen negatieve energie kan worden gebruikt om ons te helpen de kracht te realiseren die nodig is om negatieve of vijandige relaties en situaties te verlichten. Toermalijnkwarts brengt yin / yang-energieën in evenwicht. Het harmoniseert ongelijksoortige en tegengestelde elementen en polariteiten en zet negatieve gedachten en energieën om in positieve. Psychologisch helpt het om de schaduw energieën te integreren en te helen, waardoor zelfsabotage wordt verlicht. Het harmoniseert de meridianen, de subtiele lichamen en de chakra's.

Wat is jouw go-to edelsteen?

 

Have a lovely day, magickal mind

 

xXx Ann


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.