Jaarfeesten, Yule

Gepubliceerd op 10 december 2020 om 07:35

21 december vieren we Yule, midwinter, de winterzonnewende, de langste nacht van het jaar. Een mooi moment om vol vertrouwen op lichtere dagen de toekomst in te kijken.

 

tekening van Sylvia de Vries Ribbers Art

 

De langste nacht van het jaar is hier en daarmee ook de kortste dag. Na midwinter worden de nachten alleen maar korter en de dagen langer tot aan midzomer. We leven meer naar het licht toe. Ook al zijn de koudste dagen nog niet geweest, het licht is er om ons vertrouwen in de toekomst te geven. Dankbaar dat we de langste nacht goed en wel doorgekomen zijn.

 

Een van de meest bekende dingen rond Yule is toch wel hulst, kerstbomen en de maretak, of beter bekend als de mistletoe. De maretak groeit en bloeit rond midwinter levendig en staat symbool voor de zon en vruchtbaarheid. Met Yule eren we de terugkeer van het licht, de wedergeboorte van de zon.

 

De kortere dagen en het gebrek aan daglicht maken dat we meer tijd binnenshuis doorbrengen. We zijn op onszelf aangewezen en dit is een mooi moment om goed naar onszelf te luisteren. Zoals de bomen hun bladeren verliezen is het ook voor ons tijd om los te laten. Tijd om onze energievoorraad te sparen tot aankomende lente, waar er weer volop gegroeid kan worden. Wat willen wij van het komende jaar, waar willen we groeien?

 

Yule is de perfecte tijd voor een nieuw begin. Bijvoorbeeld om lekker het huis te reinigen en dan weer te vullen met alle wensen voor de komende tijd door middel van een Yule log. Laat de vrolijkheid en wensen het huis vullen met warmte. Wil je graag jouw huis versieren, dan zijn groen, rood en wit de kleuren voor deze tijd van het jaar. Wintergroen en rode bessen kun je in de natuur vinden. 

tekening van Sylvia de Vries Ribbers Art

 

Warmte en liefde staan centraal in deze tijd. Bak bijvoorbeeld koekjes met kruiden en intentie of doe een fijn nieuwe maan ritueel met Yule. Laat je dierbaren weten wat ze voor je betekenen en koester deze warme plek in jouw hart. 

 

𝙃𝙖𝙫𝙚 𝙖 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙡𝙮 𝙙𝙖𝙮, 𝙢𝙖𝙜𝙞𝙘𝙠𝙖𝙡 𝙢𝙞𝙣𝙙!

 

𝙇𝙞𝙚𝙛𝙨 𝙍𝙚𝙣𝙨𝙠𝙚 🌎

 

Yule Correspondenties
Afbeelding – 706.3 KB 32 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.