Planeten, Mars

Gepubliceerd op 23 november 2020 om 04:47

Mars (♂) staat symbool voor mannelijkheid en voor energie. Deze planeet is vernoemd naar de Romeinse God van de oorlog en zo ook verbonden met de Griekse God Ares.

De grillige rode planeet heeft een oppervlakte met flink wat inslagkraters als oorlogswonden. Ook zijn er groeven in de bovenlaag ontstaan door bewegende vloeistoffen over het marsoppervlak. Mars is een planeet van heftige energie en beweging, verandering en kracht. 

 

Mars is net geen 6800km in doorsnede en vaak goed zichtbaar vanaf de aarde. We kennen deze planeet als een heldere rode ster in de nacht. De seizoenen op Mars zijn langer dan op aarde en hebben een veel groter verschil in temperatuur. 

 

Phobos (angst) en Deimos (paniek) zijn de trouwe metgezellen van Mars. Twee grillig gevormde manen die symbolisch gepaard gaan met oorlog en vernietiging. Ook binnen de tarot is Mars verbonden met de vernietigende kracht van de toren.

Eens in de 2 jaar worden we geconfronteerd met extra heftige Mars energie. De planeet draait dan retrograde en dat is goed te merken. Waar de energie van Mars normaal gesproken er voor zorgt dat we tot actie over gaan, kun je tijdens de retrograde periode juist meer gaan twijfelen. Plannen komen niet van de grond en je kunt je een stuk minder energiek voelen. 

 

Wil je meer weten over de retrograde, lees dan deze blog https://www.magickalminds.nl/blog/493194_planeten-retrograde

Correspondenties

 

Sterrenbeelden: ram

Planten: basilicum, dragons blood

Stenen: robijn, carneool, rode jaspis

Kleur: rood

Numerologie: 5

Weekdag: dinsdag

Tarot: de toren

Rune: < kenaz

Over welke planeet wil jij meer weten?

 

𝙃𝙖𝙫𝙚 𝙖 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙡𝙮 𝙙𝙖𝙮, 𝙢𝙖𝙜𝙞𝙘𝙠𝙖𝙡 𝙢𝙞𝙣𝙙!

𝙇𝙞𝙚𝙛𝙨 𝙍𝙚𝙣𝙨𝙠𝙚 🌎

Printable Mars
Afbeelding – 416.2 KB 37 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.