Maak je eigen spell

Gepubliceerd op 11 november 2020 om 07:00

Veel mensen halen kant en klare spells uit boeken, van pinterest of andere sites.

Een eigen spell maken kan soms erg lastig en overweldigend lijken maar eigenlijk is het best makkelijk! Je hoeft niet al deze stappen te gebruiken, een spell kan ook heel goed zonder kruiden, olie of edelstenen. Het belangrijkste bij het maken van een spell is intentie.

Stap 1: intentie

Sta stil bij welke intentie je hebt voor jouw spell. Dit is de eerste en belangrijkste stap bij het maken van jouw eigen spell. 

Stap 2: tekst

Kies hoe je deze intentie in jouw mojo bag, heksenfles, kaars of spell wilt stoppen. Schrijf een stukje tekst die je hardop of in je hoofd herhaald, schrijf hem op een blaadje en stop hem in het zakje/flesje of maak een sigil die je uit de kaars kan kerven.

Stap 3: Kleuren

Kies de kleuren die terugkomen in jouw spell. Dit kan de kleur van de kaars zijn maar ook de kleur van de wax voor een heksenflesje of het zakje van een mojo bag.

Rood - passie, moed, emoties, liefde

Groen - voorspoed, welvaart, vernieuwing, balans

Wit - vrede, onschuld, puurheid, kan gebruik worden als vervanging voor elke andere kleur

Voor alle andere kleuren klik dan hier

Stap 4: Kruiden

Kies kruiden uit die passen bij jouw intentie. Kies bijvoorbeeld lavendel voor vriendschap, basilicum voor voorspoed. Veel kruiden die je gebruikt in de keuken kunnen dus ook gebruikt worden. Rozemarijn wordt zelfs gezien als de witte kaars of bergkristal onder de kruiden, deze kan namelijk in (bijna) alle spells gebruikt worden.

Stap 5: edelstenen

Edelstenen zijn een goede manier om een spell aan te vullen. Zo gebruik je amethist voor dromen en zwarte toermalijn om negatieve energieën buiten te houden. De meeste mensen hebben wel edelstenen in huis. Bergkristal is altijd een goede edelsteen om te gebruiken als je geen steen hebt die bij jouw intentie past. 

Stap 6: olie

Veel mensen gebruiken olie om een kaars mee te zalven of doen een paar druppeltjes op een zakje of in een heksenfles. Etherische olie is hier geschikt voor maar er zijn ook verschillende magische oliën te krijgen. Wil je wat meer rust? Kies dan bijvoorbeeld voor een kamille olie. 

Waarvoor heb jij wel eens een eigen spell gemaakt?

Have a lovely day, Magickal Mind,

xXx Ann


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.