DIY Herfstkaarsenhouder

Gepubliceerd op 7 november 2020 om 07:00

Een van de meest magische seizoenen is toch wel de herfst, de natuur veranderd in een rap tempo en laat de meest mooie kleuren zien. Haal de herfst van buiten naar binnen met deze prachtige kaarsenhouders! Deze DIY is perfect om met kinderen te doen, en super leuk als je een herfstige touch aan je altaar, sacred space of interieur wilt geven!

 

Dit heb je nodig:

- Glazen potje of waxinelichthouder

- Doorzichtige hobbylijm

- Kwastje

- Schaar

- Herfstbladeren

- Keukenpapier

Zo doe je het:

Droog de bladeren eerst op de volgende manier: leg op een vel keukenpapier de herfstbladeren, zorg dat de bladeren elkaar niet overlappen. Als je meer ruimte nodig hebt dan kun je bovenop de bladeren weer een vel keukenpapier leggen en daarop weer bladeren. Sluit af met een dubbel vel keukenpapier en gebruik een zwaar boek om alles mooi plat te drukken. Laat ongeveer een dag drogen.

Wanner de bladeren gedroogd zijn, kun je beginnen met de theelichtjes!

Ik heb voor de foto’s witte lijm gebruikt, maar ik raad aan om doorzichtige lijm te gebruiken. Deze droogt mooier op en blijft beter plakken. Verdeel met een kwastje de lijm over de blaadjes en plak hem op het glazen potje, ik vind het mooi om de bladeren wat te laten overlappen. Als je de randjes mooi strak wilt hebben dan kun je de bladeren afknippen aan de rand van het glas.

Herhaal dit tot je tevreden bent met het resultaat

Heb jij deze leuke kaarsenhouders gemaakt? Laat ons jouw creatie zien door ons op social media te taggen in je foto's!

Have a lovely day, Magickal Mind!

Liefs, Anna🦋


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.