Hekserij in mijn dagelijks leven

Gepubliceerd op 3 november 2020 om 07:00

Ik ben een heks, ik heb mezelf alleen nooit zo genoemd. Ik heb het ook nooit zo ervaren.

Toen ik er over ben gaan lezen en andere mensen met dezelfde interesses tegenkwam, besefte ik pas dat wat voor mij heel normaal leek bijzonder was. Ik ben gewoon ik, maar dan met een beetje magie. 

 

Magie bij ons thuis

De magie bij ons in huis zit in de kleine dingen vooral nu de herfst weer komt. Een tijd die we als magisch ervaren. Niet alle gezinsleden zijn er even gevoelig voor, toch hebben we er allemaal profijt van. Want als iedereen zich prettig voelt is er een fijne sfeer in huis en daar worden we allemaal blij van. 

 

Ik betrek, zonder dat het een beladen ding wordt, ook mijn kinderen bij mijn kennis en gevoel van de natuur. We laten ons sturen door de seizoenen, de geuren en de kleuren buiten. Mijn kinderen weten heel goed dat ik niet kan toveren of de toekomst kan voorspellen, maar ze begrijpen wel degelijk wat magie is. 

Veel van onze magickal moments ontstaan dan ook spontaan doordat we samen iets ontdekken, ergens iets lezen of gewoon samen ons gevoel volgen. 

Mama's slaapdrankje

Een van de dingen die er bij de kinderen is ingeslopen is mama’s slaapdrankje. Toen ze heel klein waren noemde ik het een toverdrankje, nu weten ze dat het geen toveren is. Toch werkt de geur, de smaak en misschien nog wel het belangrijkste ingrediënt, de magische gedachte erachter nog steeds. Zonder problemen slapen ze de nacht door, ook als ze nerveus of niet helemaal in orde zijn. Het maakt niet uit of ze nou 20 of 3 zijn, mama’s brouwsels blijven in trek. 

 

Mijn recept:

Zet een kopje (liefst verse!) lavendel thee. Vind je vers zetten niet handig, is de gedroogde thee ook prima. Laat de thee flink trekken, mag best sterk zijn. 

Doe er dan een klein scheutje (voor de kinderen gezoete) sojamelk bij en roer met een lepeltje liefde.

Als ik het inschenk, zeg ik er bij;

“Lieve kinderen, slaap maar zacht.

Deze thee helpt je door de nacht.”

 

Dat is ooit ontstaan doordat ik dat tegen ze zei om ze rustig te krijgen en ben dat altijd blijven doen.

Waarom iets veranderen dat werkt.

 

 

Hoe betrek jij je omgeving in jouw spirituele leven? Laat het ons weten in de comments! 

 

Have a lovely day Magickal Mind!

 

 Liefs, Tanja


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.