Samhain

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 om 07:00

De 31e is het samhain! Op het plaatje zie je verschillende correspondenties zoals kleuren, kruiden, spellwork en meer!

 

 

Samhain is het keltische nieuwjaar, ook wel het heksen nieuwe jaar genoemd.

 

Samhain staat voor de donkere dagen en de winter. In tegenstelling tot Beltane wordt niet het leven gevierd maar worden de doden geëerd. Dit kun je doen door een ancestor shrine te maken of door een lichtje aan te steken.

 

De pompoenen die je tijdens halloween ziet zijn ook gerelateerd aan samhain omdat men geloofd dat de sluier tussen onze wereld en de geesten wereld rond deze tijd erg dun is. Door een kaarsje aan te steken kunnen de geesten de weg vinden en het licht volgen in deze donkere dagen.

 

Sommigen vinden het fijn om met samhain de tafel te dekken voor een of meerdere extra personen en hun eten in stilte te eten om als het ware te eten met je voorouders. Ook zetten mensen wel eens eten voor de deur omdat tijdens samhain de barrière tussen onze wereld en het elfenrijk zou vervagen. Door dit te doen hopen zij de elfen en andere natuurgeesten blij te maken zodat zij hun goed zouden behandelen.

 

Tijdens samhain zijn er zoals je ziet dus veel tradities. Vuur mag niet missen in dit lijstje. Vuur en licht is een belangrijk element bij samhain en veel mensen steken dus ook kaarsjes aan of gaan samen om een vuur heen zitten.

Sommigen zullen naar verschillende heuvels of andere magickal plekken gaan waar zij denken dat een portaal is (waar de sluier het dunst of zelfs weg is) om te gaan divineren, mediteren of rituelen uitvoeren.

Wil je graag divineren maar heb je nog geen tools? haal deze dan hier 

 

Correspondenties:

Kleuren: Oranje, Zwart (goede kaars kleur voor banishing etc.)

Kruiden: Rozemarijn, Sandalwood, Salie

Edelstenen: Rookkwarts, Onyx, Obsidiaan

Spellwork: Divinatie, Voorouders, Banishing

Eten: Pompoen, Appel, Graan


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.