No bra day

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 om 07:00

Vandaag is het No Bra Day. Normaal gesproken ben ik niet zo van het op 1 speciale dag stil staan bij iets. Maar vandaag is het mijn beurt voor de blog, en ook nog eens No Bra Day!!

Toepasselijker kan niet haast. Hoe heerlijk is het om gewoon zodra je thuis komt jezelf te bevrijden van je BH. Jezelf te bevrijden van het keurslijf van de dag en je eigen comfortabele ik de ruimte te gunnen. 

 

Natuurlijk is No Bra Day niet alleen maar leuk. Het is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor borstkanker, een ingrijpende ziekte.

Vandaag is er extra aandacht om daar open over te praten.

 

No Bra Day staat ook voor gender equality. 

Hoe verschillend mannen, vrouwen en alles er tussenin ook zijn. We zijn van gelijke waarde en hebben recht op gelijke kansen. Hoe oneerlijk is het dat je geen verzorgend beroep kan kiezen omdat je als man geboren bent. Hoe oneerlijk is het dat je niet naar school mag omdat je als vrouw geboren bent. 

 

Daarom sta ik stil op No Bra Day. Ik ben dankbaar dat ik vrij geboren ben, dankbaar voor de beschikbare medische zorg, dankbaar dat ik een stem heb. En vooral dankbaar dat ik kan zijn wie ik ben.

 

Wat doe jij vandaag? 

 

𝙃𝙖𝙫𝙚 𝙖 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙡𝙮 𝙙𝙖𝙮, 𝙢𝙖𝙜𝙞𝙘𝙠𝙖𝙡 𝙢𝙞𝙣𝙙!

𝙇𝙞𝙚𝙛𝙨 𝙍𝙚𝙣𝙨𝙠𝙚 🌎


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.