Makkelijke binnenplanten

Gepubliceerd op 9 oktober 2020 om 07:00

Niet iedereen heeft een grote tuin waar planten kunnen staan. In deze blog vertel ik over een paar makkelijke, maar nuttige planten die redelijk makkelijk te houden zijn voor iedereen!

 

Aloe vera

Aloe vera is een makkelijke plant die ook nog eens heel nuttig is.

Aloë vera wordt al eeuwenlang gebruikt door de mens voor veel verschillende doeleinden. Zo zit het in aftersun en veel verschillende soorten crème. Als de aloë vera groot genoeg is knip je er simpel een stuk vanaf, de witte gel binnenin smeer je op bijvoorbeeld je schouder als je verbrand bent. 

De plant zelf is erg makkelijk te verzorgen! Indirect zonlicht is meestal het beste dus hij kan gewoon in de slaap- of woonkamer staan. Geef de plant 1x per 3-4 weken een flinke plens water en laat de grond daarna helemaal droog worden. Hangende bladeren? geef dan nog even geen water. Staan de bladeren helemaal omhoog? geef dan alvast een flinke plens water als de grond droog is.

Vrouwentong (Sansevieria)

Sanseveria kan eigenlijk bijna overal staan! In de zon, schaduw, het maakt eigenlijk niet uit. Het fijne aan de vrouwentong is dat deze extra luchtzuiverend werkt. Een fijne plant om in huis te hebben dus. Hij heeft erg weinig water nodig dus geef pas een klein scheutje water als de grond droog is. Hij wordt bruin aan de bovenkant als hij te weinig water krijgt en de bladeren gaan rimpelen als hij te veel water krijgt.

 

Kamer Palm (Areca)

De kamerpalm is eigenlijk in elk tuincentrum wel te vinden, daarnaast hebben ze hem vaak ook wel bij ikea. De Areca is net zoals de Sansevieria erg zuiverend, nog een mooie plant om in huis te hebben voor een zuivere lucht. In tegenstelling tot de vrouwentong groeit de kamer palm erg snel, hij kan zelfs tot het plafond komen! Als je klein woont zorg dan voor een klein exemplaar zodat je er langer van kunt genieten zonder al te veel af te moeten knippen. Geef deze mooie plant af en toe een scheut water en zorg dat de grond een beetje vochtig blijft.

Pannenkoekplant (Pilea Peperomioides)

De pannenkoekplant is een decoratief plantje. Hij groeit niet heel hard dus hij is perfect voor op een bijzettafeltje of een werkplek. Hij houd niet zo van zon dus hij kan niet voor het raam staan, indirect zonlicht is het beste. De pannenkoekplant is erg makkelijk om te stekken als de moeder plant groot genoeg is, dus kijk ook online naar stekjes in plaats van een nieuwe kopen. Net zoals de sansevieria en areca is deze plant luchtzuiverend.

 

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke, makkelijke binnenplanten! Wat is jouw lievelingsplant?

 

Have a lovely day Magickal Mind,

xXx Ann


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.