De ABC’s van Magick

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 07:00

Als Magickal Minds heb je te maken met veel termen die je normaal gesproken niet dagelijks tegenkomt. Deze woorden kunnen soms wat overweldigend of onduidelijk zijn. In deze blog leg ik je uit wat deze termen betekenen.

Book of Shadows

Een Book of Shadows is misschien wel het meest populaire boek om te maken. Dit is een soort dagboek waarin je bijhoud hoe bepaalde rituelen, spreuken en andere magickal handelingen gaan. Ook kan je hierin bijhouden hoe je je voelt en wat je interesses zijn. De legt je pad en ontwikkeling dus op papier vast. Het hoeft niet altijd in een boek of schrift te zijn, je kan je BOS ook digitaal bijhouden.

Grimoire

Een Grimoire is een zelf gemaakt spellbook. Je schrijft hierin spreuken en rituelen op die je graag wilt doen of gedaan hebt. Het is eigenlijk je eigen spell book. Naast spells schrijf je hier ook recepten in op voor bijvoorbeeld oliën en andere magickal recepten.

Dus in het kort: een BOS kan je zien als een soort dagboek terwijl dat een grimoire meer een spell book is. 

Karma

Een vraag die wij gekregen hebben is wat karma nou precies is. Karma houd eigenlijk in dat je terug krijgt wat je in het universum stopt. Als je iemand pijn doet, zal iemand anders jou ook pijn doen. Als je aardig bent tegen iemand zal een ander ook aardig tegen jou zijn. Eigenlijk een soort actie reactie. Hier komt de rule of three ook vandaan bij wicca. Alles wat je doet komt terug.

Wat er voor zorgt dat karma er is dat ligt aan wat je zelf gelooft. De een geloofd dat het een soort butterfly-effect is, de ander geloofd in god, weer een ander gelooft dat het universum hier voor zorgt. 

Wat vind jij van karma?

 

  Shrine

  Je leest vaak in engelse artikelen over een altar of een shrine. In het nederlands zeggen wij vooral altaar, ook als het gaat om een shrine.

  Het verschil is vooral dat je werkt aan een altaar en deze vooral algemeen is, dus ook voor verschillende doeleinden. Een shrine is vooral gericht op één persoon of voor één doel. Bijvoorbeeld het eren van een deity (god/godin) of je voorouders. Je kan dus ook een money shrine hebben, een altaar gericht op het aantrekken van geld.

  Divinatie

  Divinatie is een verzamelnaam voor alles waarbij je de toekomst voorspeld of communiceert met energie. Voorbeelden van Divinatie zijn runes, wichelroede, pendel, tarotkaarten en orakelkaarten.

   

  Er zijn natuurlijk nog veel meer woorden en termen die misschien nieuw of moeilijk zijn voor sommige mensen. Welke woorden vind//vond jij moeilijk? Laat het ons weten! dan komt er zeker nog een deel 2!

   

  Have a lovely day, magickal mind.

  xXx, Ann 🌿


  «   »

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.