Planeten, Venus

Gepubliceerd op 28 september 2020 om 07:00

Vrouwen komen van Venus! (en mannen van Mars) Deze uitspraak kennen we allemaal wel. 

Lees verder in deze blog over een van mijn favoriete planeten!

Venus ♀ staat dan ook symbool voor vrouwelijke energie en creatie. Ze heeft haar naam gekregen, vernoemd naar de Romeinse Godin van de liefde. Ook is ze spiritueel verbonden met de Griekse Godin Aphrodite en de Keltische Godin Brighid. 

 

De temperatuur op Venus is hoger dan op de andere planeten. Deze vurige planeet staat dan ook voor passie, liefde, verleiding, romantiek en verbinding. Verbonden met het vrouwelijke is Venus ook het symbool voor vruchtbaarheid, groei, creatie en voor scheppende krachten.

 

Venus is qua grootte (12.104km doorsnede) en samenstelling redelijk vergelijkbaar met de aarde. Vanaf de zon gezien is Venus de tweede planeet in ons zonnestelsel. Veel mensen kennen haar als de morgenster of avondster, omdat ze naast de zon en maan het meest helder te zien is.

Venus is nogal tegendraads en draait de andere kant op in verhouding tot de andere planeten in de melkweg. Misschien vind ik haar daarom wel de leukste van de planeten. Onbegaanbaar, woest en dan ook nog eens lekker eigenwijs. 

 

Venus draait elke 18 maanden ongeveer 40 dagen retrograde, in deze periode worden we extra geconfronteerd met onze patronen op de gebieden van relaties, vriendschappen en vruchtbaarheid in de breedste zin van het woord. Het kan geen kwaad ons in deze periodes extra bewust te zijn van ons handelen, en deze patronen eens goed onder de loep te nemen.

 

Wil je meer weten over de retrograde, lees dan deze blog https://www.magickalminds.nl/blog/493194_planeten-retrograde

Correspondenties

Sterrenbeelden: weegschaal, stier

Planten: tijm viooltjes framboos roos

Stenen: turkoois roze quarts jade malachiet

Kleuren: groen, aqua, roze

Numerologie: 7

Weekdag: vrijdag

Tarot: the empress

Rune: X gebo

 

Heb jij ook een speciale binding met een planeet?

 

𝙃𝙖𝙫𝙚 𝙖 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙡𝙮 𝙙𝙖𝙮, 𝙢𝙖𝙜𝙞𝙘𝙠𝙖𝙡 𝙢𝙞𝙣𝙙!

𝙇𝙞𝙚𝙛𝙨 𝙍𝙚𝙣𝙨𝙠𝙚 🌎

Venus
Afbeelding – 570.1 KB 40 downloads
Planeten
Afbeelding – 2.3 MB 45 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.