Magickal places

Gepubliceerd op 18 september 2020 om 07:00

Wandelen op de lemelerberg.

Niet ver van mijn woonplaats ligt de lemelerberg, een geweldig natuurgebied met heide, heuvels en bos. Vandaag neem ik je mee wandelen en vertel ik je graag alles over deze magische plek.

Ik neem graag een flesje water en wat te eten mee als ik ga wandelen. Tijdens deze wandeling kon ik wel wat heling gebruiken. De golden healer, ook wel bekend als limoniet kwarts, neem ik mee in mijn zak om hierbij te helpen.

 

Mijn wandeling begint bij een grote parkeerplaats aan de top van de berg. Bij de parkeerplaats is een kleine kiosk met koffie, thee en frisdrank, ijsjes en broodjes. Heb je wat meer trek? Of zin om lang op het terras te zitten? De appeltaart bij het theehuis is heerlijk. Er is een groot speelbos voor kinderen waar ze zich uren kunnen vermaken. Er zijn verschillende routes om te lopen, deze staan in het hele gebied goed aangegeven met gekleurde pijlen. Ook is er gedacht aan minder validen natuurliefhebbers, er is een speciale rolstoelroute aangelegd. Wij hebben gekozen om een paar routes te combineren. 

 

De lemelerberg heeft een heel divers landschap, je loopt van het bos zo de heide op en voor je het weet sta je op een mooi uitkijkpunt waar je echt kilometers ver kan kijken. 

Onze route gaat langs fijne plekjes door het bos en over de heuvels.

Verstopt tussen twee bomen ligt een oude spoorbiels, een perfect plekje om te genieten van alle geluiden die de natuur rijk is. Het gezang van de vogels, de wind die zacht door de bomen ritselt…

Na een kleine pauze zijn we doorgelopen, niet veel verder komen we bij een prachtig glooiend heidelandschap. Een echte aanrader is dit kleine vakantiehuisje midden op de berg, het zag er zo magisch uit. De heide begon al langzaam met mooie paarse bloemetjes te bloeien, de zon scheen en het was perfect weer om te wandelen.

 

Heb je leuke tips voor magickal places? laat het me weten in de reacties en misschien wandel ik de volgende keer daar wel!

 

Have a lovely day, magickal mind!

Liefs, Anna🦋


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.