Wierook

Gepubliceerd op 20 september 2020 om 07:00

Iedereen heeft wel eens wierook stokjes gehad, maar wist je dat er verschillende soorten wierook zijn? lees er meer over in deze blog.

Wierook stokjes

Wierook stokjes zijn misschien wel de meest populaire en meest bekende soort wierook. Ze zijn overal wel te vinden! Spirituele winkels, tuincentra en zelfs supermarkten.

Het voordeel van deze stokjes is dat het in een handig pakje zit, er zijn meerdere groottes van en er is een breed aanbod aan verschillende geuren. Daarnaast zijn er voor wierookstokjes veel mooie branders en schaaltjes.

Wierook kegels

Wierook kegels worden tegenwoordig steeds populairder. Niet omdat de kegeltjes nou zo geweldig ruiken, ze zijn namelijk vergelijkbaar met de wierook stokjes, maar om de branders. Tegenwoordig zijn er verschillende kegel branders, backflow burners zijn het populairste. Bij backflow burners gaat de rook niet omhoog maar omlaag waardoor er mooie effecten ontstaan.

Losse wierook

Losse wierook is mijn persoonlijke favoriet. Dit is echter een van de minst populaire wierook soorten. Waarschijnlijk omdat je andere branders of kooltjes nodig hebt om deze te branden en het wat meer moeite is om aan te steken. Zelf vind ik het fijn dat ik mijn eigen geuren kan samenstellen door zelf verschillende soorten hars en kruiden toe te voelen aan de wierook. Ook vind ik het maken van speciale blends leuk die ik tijdens jaarfeesten etc. kan gebruiken. Ik vind het iets persoonlijks en speciaals hebben, juist omdat het meer moeite kost dan alleen even een stokje aansteken.

 

Wat is jouw lievelings wierook?

 

Have a lovely day, magickal mind.

xXx, Ann 🌿


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.