DIY bloemen drogen

Gepubliceerd op 12 september 2020 om 07:00

Er zijn verschillende manieren om bloemen en kruiden te drogen. Niet elke methode is geschikt voor alles en iedereen. Hieronder lees je de verschillende manieren om te drogen.

Tussen een boek

Wil je mooie platte bloemen? Pak dan keukenpapier of tissues en leg de bloem hier tussen. Daarna stop je de tissues tussen twee boeken. Zorg dat het bovenste boek zwaar genoeg is om de bloemen goed plat te drukken. Afhankelijk van de grootte en soort bloem laat deze zo 1-2 weken compleet uitdrogen.

In silica gel of zand

Als je je bloemen niet plat wilt maar juist helemaal gaaf wilt houden stop je de bloemen in een bak met silica gel. Door de bloem te vullen met silica gel blijft de vorm zoals hij was toen je de bloem erin stopt, ook blijft de kleur mooier. Laat de bloem ca. 24-48 uur in de silica gel zitten om hem compleet uit te drogen.

Ophangen

Je kan de bloemen ook in een bosje ophangen. Dit is niet alleen mooi maar hierdoor drogen ze ook erg mooi uit! Het uitdrogen duurt wel iets langer, ca. 1-2 weken.

Overige methodes

Er zijn nog heel veel andere manieren waarop je bloemen kunt drogen. Zo kunnen ze ook op een lage temperatuur in de oven. Ook kunnen ze in de magnetron als je ze elke 5-10 seconden even checkt. Deze twee manieren zijn snel en goedkoop, maar deze gaan ook het vaakst mis.

 

Hoe droog jij bloemen? laat het ons weten!

 

Have a lovely day, magickal mind.

xXx, Ann 🌿


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.