Mabon

Gepubliceerd op 9 september 2020 om 07:00

21 september vieren we Mabon de herfstequinox, waarin de dagen weer korter worden en de nachten langer. Een mooi moment om de balans op te maken.

Het wordt herfst, de zon is op haar hoogtepunt geweest en neemt in kracht af. We voelen af en toe al een zuchtje van de kou die nog komen gaat. Langzaam kruipt moeder aarde dieper in zichzelf. De laatste oogst wordt binnengehaald. Alles om ons heen begint zich voorzichtig voor te bereiden om in rust te gaan, goed beschermd voor komende winter. 

 

Mabon de herfstequinox, waarin de dag weer even lang duurt als de nacht, is een mooi moment om de balans op te maken. Wat heb je geoogst het afgelopen jaar? Count your blessings en deel ze met je vrienden. Eet samen, geniet nog van de laatste warme zonnestralen.

 

Net zoals de herfst zijn de kleuren die we associëren met Mabon: bruin, rood, oranje, geel, groen en goud. Je kunt je altaar of huis mooi decoreren met dennenappels, kastanjes, eikeltjes en herfstbladeren om moeder aarde te eren en een stapje dichter bij de natuur te zijn.

 

Appels, noten en knolgroenten zijn nog volop aanwezig en laten zich goed bewaren om de winter door te komen. Kruidnagel, kaneel en salie geven ons die karakteristieke herfst en Mabon geur.

 

Wil je edelstenen gebruiken in jouw Mabon oogst en dank rituelen, dan is het fijn om te werken met Citrien, katten-oog, amber of topaas. Ook is het een goede tijd om je huis goed schoon te vegen en er een bescherming over uit te spreken.

Correspondenties

Kleuren: rood, oranje, geel, donkergroen & goud.

Dieren: wolf, vos, eekhoorn, merel & uil

Edelstenen: citrien, kattenoog, gele agaat & topaas

Kruiden: kruidnagel, kaneel, salie & mirre

Bloemen: zonnebloem, kamille & herfstbladeren

Eten: appels, wortels, knollen, pompoen, mais & noten 

Altaar versieringen: herfstbladeren, eikeltjes, kastanjes, dennenappels & de hoorn des overvloed

 

Wat heb je geoogst het afgelopen jaar?

 

𝙃𝙖𝙫𝙚 𝙖 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙡𝙮 𝙙𝙖𝙮, 𝙢𝙖𝙜𝙞𝙘𝙠𝙖𝙡 𝙢𝙞𝙣𝙙!

𝙇𝙞𝙚𝙛𝙨 𝙍𝙚𝙣𝙨𝙠𝙚 🌎

Mabon
Afbeelding – 1.8 MB 48 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.