Planeten, Mercurius

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 om 07:00

Vandaag gaan we het hebben over de eerste planeet in ons zonnestelsel: Mercurius, de planeet van communicatie! Lees gauw verder als je meer wilt weten over deze hele bijzondere kleine planeet.

Weetjes en feitjes

Mercurius is de planeet die het dichtst bij de zon staat, maar dat betekent niet dat het de heetste planeet in ons zonnestelsel is! Dat is namelijk Venus, waar het gemiddeld 462 graden Celsius is. Op Mercurius is de gemiddelde temperatuur 167 graden Celsius. Door de temperatuurverschillen is er een dun laagje stof ontstaan dat de planeet bedekt.

 

De diameter van Mercurius is 4879 km, en dus een stuk kleiner dan de aarde (12756 km). Mercurius is de kleinste planeet van ons zonnestelsel en doet er maar 87,97 dagen over om rond de zon te gaan. Mercurius heeft geen manen en ook geen ringen. 

 

De planeet lijkt erg op onze maan, het oppervlak is bedekt met kraters, maar er komen ook vlakke gebieden voor. Mercurius is ruim 4 miljard jaar oud, en het oppervlak van de planeet is al miljarden jaren onveranderd. Inwendig verschilt de planeet wel duidelijk met de maan. De korst van Mercurius is namelijk veel dunner dan die van de maan. Van de aardse planeten heeft Mercurius in verhouding tot zijn formaat de grootste kern. De kern van Mercurius is namelijk ongeveer 60% van zijn volledige inhoud, terwijl die van de aarde ongeveer maar 15% is. 

Spirituele betekenis

Het symbool dat voor Mercurius wordt gebruikt is ☿, en staat voor de Gevleugelde Boodschapper die tussen de goden en de mensen reist. Deze neemt spirituele inzichten mee van de goden naar het aardse bewustzijn. 

 

Mercurius wordt gelinkt aan de geest en gedachten, maar ook het gesproken en geschreven woord, alle vormen van communicatie, reizen, media en infrastructuur. 

Wanneer Mercurius retrograde draait heeft dit hier een negatieve invloed op. Er ontstaan makkelijker miscommunicaties en er zijn ook vaker problemen met de apparatuur die wij gebruiken om te communiceren. In de retrograde periode is het verstandig om belangrijke beslissingen even uit te stellen.

 

Klik hier om meer over de retrograde te lezen!

 

Volgens astrologen is de zon het middelpunt van ons zonnestelsel, de zon ziet alles en weet alles en omdat Mercurius zo dicht naast de zon staat, neemt de planeet die kennis het beste in zich op. Mercurius is de manifestatie van alle keuzes die iemand in zijn/haar leven maakt, omdat de planeet altijd in het licht staat van de kennis van een situatie.

Correspondenties 

Sterrenbeelden: Tweelingen, Maagd

Planten: Narcis, paardenbloem, lavendel, steranijs

Stenen: Agaat, amber, jaspis, aventurijn, hematiet

Kleuren: Geel, indigo, grijs, paars, oranje

Numerologie:: 8

Weekdag: Woensdag

Tarot: De Magiër

Rune: Jera

 

Welke planeet in ons zonnestelsel vind jij het meest interessant? 

 

Have a lovely day Magickal Mind! 

🌸 liefs, Elise 🌸

 

Planeten, Mercurius
Afbeelding – 364.2 KB 49 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.