Hoe ik dromen interpreteer

Gepubliceerd op 13 augustus 2020 om 07:00

Vraag jij je wel eens af wat dromen betekenen? lees in deze blog hoe ik het doe en hoe het mij geholpen heeft.

Dromen onthouden

Iedereen droomt, maar niet iedereen kan hun dromen onthouden.

Persoonlijk kan ik mijn dromen vanaf dat ik een kind ben al goed onthouden. Het heeft mij wel geholpen om zodra ik wakker ben mijn droom op te schrijven. Dit doe ik in mijn telefoon notities of in het boekje wat naast mijn bed ligt.

Wat betekend mijn droom?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat niet elke droom een betekenis heeft. Vaak droom je dingen die te maken hebben met de dag of week die je gehad heeft, zo verwerkt je brein emoties, gebeurtenissen en andere prikkels.

Als ik een droom heb gehad over iets kijk ik dus eerst of ik het kan koppelen aan een gebeurtenis of iets anders wat ik heb meegemaakt. Is dit niet zo? Dan kijk ik naar de volgende punten:

 • Waar ben ik?

Als je op een onbekende plek is kan je dit koppelen aan bijvoorbeeld een onbekende situatie of aan een onzekere tijd.

Als het een bekende plek is kan je dit koppelen aan iets huiselijks of je ergens thuis voelen.

 • Met wie ben ik?

Ben je onbekenden of met bekenden. Sta je voor ze, naast ze en wat is je relatie met deze persoon/personen. Is er iemand in je leven waarvoor deze persoon kan staan of ben je misschien veel bezig met nieuwe mensen op werk of op school? Ik probeer dit altijd te koppelen aan de plek en aan de emotie.

  • Wat gebeurd er?

  Als je wordt opgelicht in een droom hoeft dit geen voorspelling van de toekomst te zijn. Het kan ook betekenen dat je je kwetsbaar of minderwaardig voelt in een situatie in je wakkere leven. Als je een nieuwe vriend maakt hoeft dit niet te betekenen dat je ook echt vrienden gaat maken, het kan ook heel goed zijn dat je tevreden bent met jezelf en dat je met zelfvertrouwen nieuwe situaties aangaat.

  • Hoe voelde ik mij?

  Dit is het belangrijkste punt waar ik rekening mee hou. Het gevoel wat je bij een droom hebt weerspiegelt vaak hoe jij in je wakkere leven tegenover een situatie, persoon, plek etc. staat. Probeer je gevoel zo veel mogelijk te koppelen aan de bovenstaande punten.

   

  Veel mensen proberen op google te zoeken naar wat dromen betekenen en wat bepaalde elementen van de droom zouden kunnen aangeven. Dit is een goed begin om erachter te komen in welke richting je kunt zoeken als je net begint met het analyseren van dromen, maar onthoud wel: Het is jouw droom! Volg je intuïtie!

   

  Wat doe jij om jouw dromen te onthouden?

   

  Have a lovely day, magickal mind.

  🌿 xXx, Ann 🌿


  «   »

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.