Witte & zwarte magie

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 om 07:00

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, witte magie en zwarte magie. Maar wat is het precies? en hoe ga je er mee om? Lees hier meer over in deze blog.

Disclaimer:

Iedereen heeft andere ideeën over wat witte en zwarte magie is. Sommigen, waaronder ik, vinden dat het niet bestaat in zekere zin. Anderen vinden dat er wel een duidelijk onderscheid is. Iedereen heeft hierover hun eigen ideeën dus zie deze blog vooral als informatief met een stuk eigen mening.

Soorten magie:

Vaak wordt magie ingedeeld in witte, grijze en zwarte magie. Deze soorten magie worden vaak verward met bijvoorbeeld light en shadow work, dit is echter anders.

Bij shadow work werk je bijvoorbeeld met de donkere kanten van jezelf, hierover komt binnenkort een uitgebreide blog online.

Witte en zwarte magie:

Het grootste verschil tussen witte en zwarte magie is dat je bij zwarte magie iets, vaak negatiefs, forceert.

De meeste mensen denken dan gelijk aan wraak, pijn, ongeluk of zelfs bepaalde stromingen zoals hoodoo, satanisme of voodoo. Onder deze magie valt ook een liefdesspreuk, want iemand forceren verliefd te worden gaat tegen hun eigen wil in. 

Wicca wordt vaak gezien als witte magie omdat zij de regel van 3 naleven.

Beginners:

Veel beginners zoeken vaak naar een “quick fix” en zoeken dan op social media naar spreuken en rituelen. Zij komen dan vaak uit bij freezer spells of andere complexe spreuken. Dit kan erg gevaarlijk zijn omdat je bij deze complexere spreuken erg sterk in je schoenen moet staan, de juiste intentie moet hebben en theoretisch onderlegd moet zijn. Daarom is mijn advies: begin er niet aan tenzij je weet wat je doet.

 

Als het fout gaat kan het ook goed fout gaan! Er kunnen complicaties optreden waar jij jezelf niet tegen kan beschermen. Mocht je hulp nodig hebben bij het zoeken naar de juiste rituelen of spreuken word lid van een facebook groep zoals bijvoorbeeld meet magickal minds, zoek hulp bij ervaren heksen, of raadpleeg boeken voor beginners, klik hier voor de blog over beginners boeken. ook mag je altijd contact opnemen met magickal minds. 

 

Als je net begint is het handig om eerst research te doen. Hiervoor kun je boeken lezen maar als ondersteuning zijn onze andere blogs ook goed. Zo leer je meer over de maanstanden, kleuren correspondenties, een cirkel maken en andere belangrijke elementen.

Mijn mening:

Persoonlijk geloof ik dat witte en zwarte magie niet bestaat. Er is geen goed en geen fout, zonder het donker is er geen licht. Bij mij staat intentie centraal. Een liefdesspreuk hoeft niet slecht te zijn, wel moet je voorzichtig zijn met welke intentie je er voor gebruikt. Wil je juist liefde aantrekken of wil je dat een bepaalde persoon, die misschien niet eens goed bij je past, verliefd op je wordt. 

 

Persoonlijk vind ik dat je iemands vrije wil zo min mogelijk moet beïnvloeden en rituelen slechts kan gebruiken ter ondersteuning van jouw eigen inzet. Geld aantrekken is hier een mooi voorbeeld van. Wil je geld aantrekken moet je hier wel moeite voor doen, alleen maar op de bank hangen en geen werk zoeken is dus niet de oplossing. 

 

Wel vind ik het soms fijn dat de benaming witte en zwarte magie gebruikt wordt omdat mensen daar vaak een duidelijker beeld bij hebben. Zo is het makkelijker om een lijn te trekken voor beginners en anderen die nog niet goed weten wat ze doen.

Ik geloof dat jongeren en beginners nog niet klaar zijn voor een aantal spells en rituelen omdat er, vooral in het zetten? van een intentie, veel fout kan gaan en je serieuze schade kan veroorzaken.

 

Wat vind jij het onderscheid tussen witte en zwarte magie?

 

Have a lovely day, magickal mind.

xXx, Ann 🌿


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.