Wat kun je doen met gedroogde kruiden

Gepubliceerd op 17 juli 2020 om 07:00

Heb jij kruiden liggen? of misschien zelfs een moestuintje? Lees dan hier waarvoor je gedroogde kruiden kunt gebruiken!

De meesten kennen het wel, van die plantjes op de groenteafdeling of zelfs uit je tuin.

Kruiden zijn eigenlijk overal wel te krijgen maar wat kan je er nou mee doen?

Thee

Veel kruiden zijn heerlijk om als thee te drinken. Zorg wel dat de kruiden zand en beestjes vrij zijn voordat je er een heerlijke pot thee mee zet. Een van de meest populaire kruiden om thee mee te zetten is kamille. Kamille smaakt heerlijk en kan ook nog eens rustgevend werken.

Koken

Sommige kruiden zoals bijvoorbeeld laurier zijn heerlijk in een zelf gekookte maaltijd. De mogelijkheden zijn oneindig! 

Geur

Naast een lekkere smaak hebben sommige kruiden een heerlijke geur. Dit wordt vaak gebruikt in een geurzakje of zelfs in kaarsjes. Lavendel is een van de kruiden die het vaakst gebruikt wordt in geurzakjes. Meer weten over onze lavendelzakjes? klik dan hier.

Olie

Er zijn heel veel manieren waarop je olie kan gebruiken. Gebruik lavendelolie op je pols om lekker te ruiken, gebruik kruidenolie om kaarsen mee in te smeren of gebruik olie in een diffuser om de kamer mee te laten geuren. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van hoe je olie kan gebruiken. 

Wierook

Sommige kruiden worden gebruikt in wierook en smudge sticks omdat deze de ruimte zouden vullen met energie of juist energie weg halen. De meest bekende soort is zeker weten…. salie! maar andere kruiden zoals lavendel, bijvoet en citroengras zijn ook altijd een goede keuze.

Medicatie

Sommige kruiden worden gebruikt als medicatie omdat deze bijvoorbeeld bij de overgang, verkoudheid of andere kwalen zouden kunnen helpen/ondersteunen. 

Sommige kruiden worden verwerkt in tabletten, crème of vloeistof zodat deze geconcentreerd gebruikt kunnen worden. Helaas kan ik hier niet te veel over vertellen omdat elk mens uniek is. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar uw arts of andere specialist.

Overig

Er zijn vele manieren om kruiden te verwerken dus dit is nog niet de volledige lijst. 

Wil je nou meer weten of een blog zien over verschillende basisrecepten van bijvoorbeeld een crème of tinctuur? Laat het ons dan weten!

 

Wat doe jij met gedroogde kruiden?

 

Have a lovely day, magickal mind.

🌿 xXx, Ann 🌿


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.