Anna's lievelings-edelstenen & hun kracht

Gepubliceerd op 23 juni 2020 om 07:00

Ik ben gek op stenen, het zijn de eerste dingen die mij naar mijn pad in de hekserij hebben geleid.

Ondertussen heb ik al een redelijke verzameling, een deel hiervan kun je bewonderen als achtergrond in de video over jade rollen.

 

 

Ik houd van al mijn stenen, maar soms heb je met sommige een extra speciale band. Ik vertel jullie graag alles over mijn lievelings-steensoorten!

 

Eerst even een serieuze mededeling, in deze blog schrijf ik over de ondersteunende krachten van edelstenen. Ik geloof dat stenen een hele fijne manier zijn om ondersteuning te bieden bij bepaalde mentale en fysieke problemen. Ondanks dat zijn ze geen vervanging voor professionele medische hulp. Wanneer je klachten ervaart is het belangrijk om langs de dokter te gaan.

Fluoriet

Fluoriet en ik, ja dat was liefde op het eerste gezicht. Ik kocht mijn eerste groene fluoriet omdat de werking mij aantrok. Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, geeft zelfvertrouwen en helpt structuur te brengen in het leven. Mijn onzekere, ADD en HSP hart begon van deze eigenschappen sneller te kloppen. Deze steen ondersteunt mij in alle opzichten op een zachte manier. Ook bevordert fluoriet de concentratie, helpt bij het leggen van verbanden tussen al aanwezige informatie en beschermt tegen elektromagnetische straling van bijvoorbeeld je telefoon of computer. Een uitstekende steen om te gebruiken als je werkt of studeert. 

Op de foto hierboven zie je ontzettend mooie fluoriet punten, staat al heel lang hoog op mijn verlanglijstje ;), als een fluoriet zo gekleurd is wordt het vaak regenboog fluoriet genoemd. Soms zijn er hangertjes of trommelsteen in aparte kleuren verkrijgbaar, de werking verschilt per kleur.

 

Paarse fluoriet

Kan je ondersteunen bij meditaties en zorgt ervoor dat je dieper in je meditatie kan komen. Ook bevorderd paarse fluoriet het herstellend vermogen van het lichaam. 

Blauwe fluoriet

Kan gebruikt worden voor dingen die met de praktische kant van de geest te maken hebben zoals concentratie, geheugen en het verwerken van informatie. Blauwe fluoriet maak de geest sterk en helder.

Groene fluoriet

Helpt bij het vinden van balans in je emoties, bevorderd de intuitie, beschermt je tegen negatieve energieën en absorbeert negatieve energie.

 

De gouden driehoek

De gouden driehoek is wat mij betreft een must have in elk huis, in mijn huis liggen ze overal. op mijn slaapkamer, in de woonkamer, op mijn altaar en zelfs op het toilet kun je dit power trio vinden. De gouden driehoek bestaat uit drie verschillende edelstenen: bergkristal, amethist en rozenkwarts. Samen vormen ze een harmonieus geheel dat de werking van elke edelsteen versterkt.

 

Bergkristal

Wordt ook wel kwarts genoemd en is een veelzijdige edelsteen. Bergkristal versterkt de werking van andere stenen en is een krachtige heler. Hij wordt dan ook vaak gebruikt bij energiewerk. Ook is bergkristal een zuiverende steen die het hormoon- en immuunsysteem weer in balans brengt.

 

Amethist

Is een super krachtige en beschermende steen. Amethist heeft een zeer spirituele vibratie en zet energie om in liefde. Deze steen kan helpen bij hoofdpijn en bevorderd een diepe slaap.

 

Rozenkwarts

Is de steen van de onvoorwaardelijke liefde, voor jezelf en voor anderen. Het zuivert en opent het hart, kalmeert en helpt bij trauma’s. Rozenkwarts vervangt negatieve energie door liefdevolle vibraties en versterkt empathie.

 

Dit was een kleine greep uit mijn lievelings-edelstenen, ik heb er zoveel meer!

 

 

Ik ben ontzettend benieuwd wat jouw lievelings-edelsteen is, laat het mij weten in de reacties!

 

Have a lovely day, magickal mind.

🦋Liefs, Anna🦋

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Sanne
een jaar geleden

Wauw, hier kan ik uren over lezen! 😍

Anna
9 maanden geleden

Sanne,

Wij ook, daarom plaatsen we regelmatig iets over edelstenen in deze blog en op social media
@magickalminds_

Liefs Anna

Romy
een jaar geleden

Ik trek altijd naar Labradoriet. Geen idee waarom

Anna
9 maanden geleden

Romy,

Oh wat leuk om te horen! Labradoriet is supermooi en heel beschermend.

Liefs Anna