DIY een staf maken

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 07:00

Een witches wand, staf of krachtstok is een krachtig en heel persoonlijk gereedschap. Deze worden gebruikt om energie te bundelen en te richten.

Het maken van een staf of krachtstok

 

Een staf wordt gebruikt om energie te kunnen sturen.  Voor het maken van een persoonlijke staf is het belangrijk dat alles wat je doet en toevoegt, goed voelt. 

 

 

Gebruik je intuïtie voor het kiezen van materialen en symbolen. Gun jezelf de tijd om te kiezen, om een momentje stil te zijn, je ogen te sluiten. Zo kun je je goed concentreren op jouw doel voor het maken van een staf of krachtstok. 

Wanneer wil je hem gaan gebruiken? Hoe wil je dat hij eruit zien en aanvoelt. Wat komt er als eerste in je gedachten wanneer je denkt aan jouw toekomstige gereedschap? Al deze ingevingen kun je gebruiken wanneer je gaat beginnen met het maken van jouw staf of krachtstok.

 

Voor het maken van een staf of krachtstok kun je kiezen voor hout van een specifieke boom, wanneer de eigenschappen van deze boom jou aanspreken. Ook kun je er voor kiezen een tak te kiezen die op jouw pad komt, die je tegenkomt tijdens een wandeling. 

 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Berk voor wat extra wijsheid en stabiliteit, de Beuk voor een betrouwbaar en standvastig gereedschap. De Eik is heel krachtig en begripvol, de Kastanje geeft je een beetje extra harmonie en warmte, waar de Den juist heel energiek kan zijn. De wilg is verbonden met de maan, en zal je helpen met jouw diepste verlangens uiten. 

 

Natuurlijk kun je op onderzoek gaan over welke eigenschappen verschillende soorten bomen en struiken bezitten. Maar als je een tak gewoon mooi vind en hij voelt fijn aan. Dan is dat helemaal prima om jouw intuïtie te gebruiken bij het kiezen van de houtsoort. Bij het verzamelen van materiaal uit de natuur vind ik het belangrijk om rekening te houden met mijn invloed op het geheel. Wees dankbaar en neem niet meer dan dat je nodig hebt. 

 

De meeste staven zijn klein en licht, ze worden gebruikt om de energie die je uitstuurt preciezer te maken. Wil je hem daarvoor gebruiken dan is het fijn een maat te kiezen die voor jou makkelijk vasthoudt en goed te richten is. Een hele rechte tak, of juist met een speelse kronkel?  Alleen maar meer manieren om meer persoonlijkheid toe te voegen. Wanneer een krachtstok jou meer aanspreekt kun je ook een grotere tak uitkiezen. 

 

De tak kun je wat meer personaliseren. Laat je de schors er op of haal je het er af. Verder kun je de tak versieren en nog meer kracht mee geven  met symbolen. Deze kun je bijvoorbeeld snijden, branden of schilderen. Je kunt er touw omheen wikkelen en edelstenen aan bevestigen. Wees bewust van de werking van elk element wat je aan de staf toevoegt. 

 

 

Op de foto bovenaan de pagina zie je een persoonlijke krachtstok. Deze is vrij groot en gebruik je wanneer je een grote hoeveelheid energie naar je toe wilt trekken en om deze dan te bundelen. je kunt het als anker gebruiken in verbinding met moeder aarde.  

 

Ik heb gekozen om deze krachtstok extra kracht mee te geven en de 4 elementen toe te voegen in de vorm van gebrande symbolen. Daarnaast laat ik alle elementen nog eens terugkomen. 

Het symbool zout, voor reiniging, en voor het element aarde. Ik heb blauwe agaat kralen toegevoegd voor stabiliteit, bescherming en voor het element water. De kleine veertjes symboliseren lucht en de tak zelf symboliseert hout, en daarmee vuur. 

 

Verder heb ik mijn eigen energie toegevoegd door het hout zelf te bewerken, een spiraal toe te voegen als symbool voor verbondenheid. De draad waarmee de kralen en de wol zijn gebonden heb ik zelf gesponnen. Alles wat toegevoegd is draagt ook mijn persoonlijke energie. 

 

 

 

Heb jij al een staf, of ga je er binnenkort een maken? Let us know. 

 

𝙃𝙖𝙫𝙚 𝙖 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙡𝙮 𝙙𝙖𝙮, 𝙢𝙖𝙜𝙞𝙘𝙠𝙖𝙡 𝙢𝙞𝙣𝙙!

🌎 𝙇𝙞𝙚𝙛𝙨 𝙍𝙚𝙣𝙨𝙠𝙚 🌎

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.