Tarot Staven

Gepubliceerd op 16 juni 2020 om 07:00

Het element vuur, wat voor beweging dynamiek en vooruitgang staat is verbonden met de staven. Ze vertegenwoordigen vooral het vuur van binnen uit.  Wie ben jij en waar sta jij voor?

 

 

Een tarot deck wordt vaak gebruikt om inzicht en advies te verkrijgen over gebeurtenissen. 

De grote arcana kaarten symboliseren de kringloop van het leven, kleine arcana kaarten zijn verdeeld in 4 groepen (staven, pentakels, zwaarden en bekers) met ieder hun eigen symboliek.

 

Het mooie van de staven is dat ze verbonden zijn met de energie van binnenuit, ze symboliseren jouw eigen ik, wie je bent. Ze zijn verbonden met het element vuur, krachtig, wild en passievol, scheppend en vernietigend tegelijk. 

 

De scheppende eigenschappen zoals oer-energie, inspiratie, ambitie, creativiteit en levenskracht zijn allen sterke scheppende eigenschappen. Daarnaast kan vuur wanneer er geen controle is alles in een beweging wegvagen en teniet doen. 

 

Wanneer staven kaarten duiden op personen zijn deze vaak verbonden met de sterrenbeelden leeuw, boogschutter en ram. De eigenschappen van deze personen, zijn eveneens verbonden met het vuur. Ze zijn warm en enthousiast, maar ook temperamentvol.

 

Waar de positieve kant van staven jouw wilskracht en vastberadenheid bevestigen is er ook een keerzijde. Wanneer er een gebrek aan deze power van binnenuit is kan het een gevoel van nutteloosheid of het gebrek aan een doel weergeven. 

 

Mijn favoriete staven kaart is de page van staven, of in mijn deck, ik gebruik Tarot van de Druïden, princess of wands. Deze kaart staat voor mij voor de onbegrensde mogelijkheden van een vrije geest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download hier de gratis cheat sheet printable

Tarot Wands Cheat Sheet
PDF – 2.2 MB 109 downloads

 

Welke kaart trekt jou het meeste aan? Ik lees het graag.

 

𝙃𝙖𝙫𝙚 𝙖 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙡𝙮 𝙙𝙖𝙮, 𝙢𝙖𝙜𝙞𝙘𝙠𝙖𝙡 𝙢𝙞𝙣𝙙!

🌎 𝙇𝙞𝙚𝙛𝙨 𝙍𝙚𝙣𝙨𝙠𝙚 🌎

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.