5 tips voor de beginnende heks

Gepubliceerd op 11 juni 2020 om 07:00

Heb jij interesse in de natuur, edelstenen, tarot? of misschien ben je net begonnen met het ontdekken van jouw heksenpad. Dan kan alle informatie best overweldigend zijn! 

 

 

Er zijn immers zoveel interessante dingen om over te lezen, schrijven en om te doen. Lees in deze blogpost mijn 5 tips voor beginnende heksen!

Tip 1: Kennis

Een cursus is een mooie manier van kennis opdoen! er zijn ook veel boeken, blogs en social media posts over hekserij. Weet wel dat er geen manier is om ‘officieel’ een heks te worden. Er bestaat niet zoiets als een diploma voor een heks. Er zijn echter wel cursussen over bepaalde onderwerpen waar je een deelnamebewijs krijg. 

Remember: Je bent een heks, zodra dat je jezelf een heks voelt.

Tip 2: Doe het rustig aan!

Er is heel veel informatie te vinden op het internet. Verschillende spreuken, chants, rituelen enz. zijn er in overvloed. Mijn advies is: doe research, oefen met intenties zetten en begin niet aan vloeken of andere acties waarmee je anderen pijn kan doen. Begin met simpele dingen en als dat goed gaat kan je jezelf verder ontwikkelen.

Tip 3: Je hebt niks nodig

Als een webshop eigenaar verkoop ik heel veel leuke dingen! Edelstenen, tarot decks, kruiden, noem maar op. Maar om te beginnen met hekserij heb je niks nodig, geen staf, geen kruiden, geen edelstenen alleen de dingen die je zelf al in huis hebt.

Divinatie - pak een normaal spel kaarten of vul een kommetje met water (scrying).

Spreuken - gebruik waxinelichtjes, papiertjes en een pen of mediteer.

 

Tip 4: Maak een BOS

Een book of shadows (BOS) is eigenlijk een soort dagboek waar je bijhoud wat je leert, wat je doet en hoe het gegaan is. Zo heb je al je kennis op één plek hebt en kan bijhouden wat wel of niet werkte voor jou! Dit kan een boekje zijn, een schrift maar je kan dit ook digitaal bijhouden in word of met een ander programma.

Tip 5: Vertrouw op jezelf

Volg je gevoel, dan zit je meestal wel goed! Als iets niet goed voelt doe het dan ook vooral niet! wil je een ritueel doen maar mis je nog iets? voeg het toe! Moet je rare ingrediënten gebruiken of dingen die je niet hebt? kies dan zelf wat uit! genoeg mogelijkheden

 

Bonus tip: Gebruik je kruiden, kaarsen en edelstenen in je spreuken of rituelen maar heb je ze niet? Gebruik rozemarijn, bergkristal of een witte kaars! deze kunnen invallen voor de meeste dingen

 

 

Welke tips heb jij voor de beginnende heks?

 

Have a lovely day, Magickal Mind.

 

🌿 Love, Ann 🌿


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.