Spiritualiteit en dieren

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 07:00

We kennen het allemaal wel het aaaahhh effect van pasgeboren eendjes en het wow effect van naast een olifant staan. We bewonderen de eigenschappen van dieren en soms zouden we zelfs net zo willen zijn.  We willen vliegen als een arend boven de bergen, luieren zonder zorgen als een huiskat. We zouden onderwater willen zwemmen en de wereld door de ogen van een zeeschildpad willen zien.

 

 

We zien dieren vaak als een symbool voor de eigenschappen die zij bezitten die wij bewonderen, of die ons tegenstaan. De krachtige kaken van een leeuw die een prooi aan stukken scheuren, de gieren die de resten op eten. De hardnekkigheid van een wesp die jouw ijsje wil opeten. 

 

Toch zijn dat ook eigenschappen waar wij de essentie van kunnen leren kennen. De hardnekkigheid van de wesp wordt dan doortastend zijn en niet opgeven.  De gieren zijn nuttige opruimers die overblijfselen van een vervelende gebeurtenis wegwerken terwijl het  anders zou gaan rotten in ons onderbewustzijn.

 

Als mens willen we vaak alles kunnen en moeten we heel veel van onszelf. De lat ligt hoog. We vergeten stil te staan en te genieten. We vergeten stil te staan bij onze plek in het grote geheel, waar we alleen maar hoeven zijn wie we zelf zijn en hoeven voelen waar onze kracht ligt. En misschien, daar op onze plek vliegen we dan wel als een arend boven de bergen.

 

 

In ons spirituele bewustzijn voelen we ons vaak verbonden met energie van dieren. We zien de dieren die op ons pad komen soms als boodschappers van het universum. Een bericht om ons te herinneren aan onze sterke of zwakke punten, of een boodschap over wat wij komende tijd kunnen verwachten. 

 

De energetische connectie met deze dieren kunnen je op moeilijke momenten helpen om je kracht te vinden. Ze herinneren je eraan wie je bent, waar je sterke punten liggen en hoe je die kunt gebruiken.

 

 

Op welk dier zou jij wel iets meer willen lijken?

 

Have a lovely day, Magickal Mind!

 

Liefs Renske


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.