Nieuwe maan

Gepubliceerd op 1 juni 2020 om 07:00

De nieuwe maan, deze tijd van de maan cyclus staat helemaal in het teken van een nieuw begin, groei en het zetten van intentie.

 

Wat is nieuwe maan?

De nieuwe maan is het begin van een nieuwe maancyclus, vanaf dit moment zal zij weer steeds voller worden. De nieuwe maan begint vanaf het moment dat zij weer 1% verlicht is en duurt tot zij halverwege verlicht is, dan is zij wassend. Omdat deze tijd een nieuw begin symboliseert zou je het een beetje kunnen vergelijken met het nieuwe jaar! Het is dus een perfecte tijd om doelen te stellen en te gaan zaaien voor de komende periode. Je zou ook een een reinigingsritueel kunnen uitvoeren of een ritueel voor een loslating, om zo het oude af te sluiten en achter je te laten.

Wat kun je doen tijdens nieuwe maan?

De nieuwe maan is erg geschikt om plannen te maken, een reiniging te doen, het plannen van de komende periode en het zetten van je intenties. Wil je bijvoorbeeld meer zelfliefde en je zelfverzekerdheid laten groeien? Dan is dit de perfecte periode! Als je met de nieuwe maan deze intenties zet zullen deze met de maan mee groeien.

 

Cleansing

Om deze fase van de maancyclus goed te beginnen is een cleansing, ofwel reiniging, een hele goede activiteit. Dit kun je doen door je huis af te stoffen en te dweilen met een sopje waar je een scheutje florida water in hebt gedaan, met eventueel ook wat zout en bijvoorbeeld bijvoet. Daarna kun je nog met salie of palo santo reinigen.

Vergeet niet om na een reiniging de ruimte weer te vullen met positieve energie. Hiervoor zou je bijvoorbeeld sweetgrass kunnen gebruiken of een dennen bundel. Ook kun je een bakje met zout en wat kruiden neer kunnen zetten in je huis, een goede combinatie hiervoor is roos, lavendel, anijszaad en vrouwenmantel. Deze combinatie vult het huis weer met een zachte liefdevolle energie.

Doelen stellen en intenties zetten

Deze periode is perfect om een nieuw doel te stellen en ervoor te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een nieuw project beginnen en deze met de fase van de maan mee laten gaan. Zo begin je nu met het zaaien, het uitzetten van jouw idee en dit op deze manier met de maan mee laten groeien. Zou je graag jouw financiële situatie zien verbeteren? Dan zou je een money bowl kunnen maken. Ben jij op zoek naar een nieuwe liefde? Ook daarvoor zou je nu jouw intentie aan het universum mee kunnen geven en kan ook dit naar je toe groeien

Nog meer nieuwe maan activiteiten

Je hebt vast al eens over maanwater gehoord, Ann heeft erover geschreven in de volle maan blog. Naast dat maanwater een echte volle maan activiteit is, is dit ook en hele mooie om te doen tijdens de nieuwe maan! Zo vang je de energie van een nieuw begin, groei en transformatie welke de nieuwe maan aan het water mee zal geven om op een later moment te gebruiken. Maanwater kun je eigenlijk met elke fase van de maan maken.

 

Probeer tijdens de nieuwe maan eens een geleide meditatie. Denk aan een meditatie voor groei en transformatie maar ook een geleide meditatie waarbij de focus op schoonheid of communicatie ligt is heel mooi in deze fase.

 

Je zou ook een klein ritueel voor loslating kunnen doen. Gewoon een simpel ritueel om iets zachtjes los te laten. Doe dit door rustig adem te halen, hetgeen dat je wilt loslaten op een papiertje te schrijven en vervolgens te verbranden.

 

 

Wat doen jullie tijdens de nieuwe maan? Laat het ons weten in de reacties!

 

Have a lovely day, Magickal Mind!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.