De magische volle maan

Gepubliceerd op 25 mei 2020 om 07:00

De volle maan wordt al eeuwen gezien als een belangrijke tijd.

Mythes en legendes gebaseerd op deze maanfase zijn er dan ook in overvloed. 

 

Een konijn leeft op de maan, pas op voor weerwolven bij de volle maan en zo zijn er nog wel meer. Maar wat zijn de feiten over de Volle maan en welke rituelen zijn er nou geschikt om tijdens een volle maan te doen.

Vorige week heb ik al een blogpost geschreven over de verschillende maanfases, maar de volle maan verdient toch zeker wel een eigen post! 

De kracht van de maan

Tijdens de volle maan is de maan op zijn hoogtepunt. Als persoon kan je dit merken doordat je minder goed slaapt of je lichaam tintelt zelfs! Dit komt onder andere omdat de maan een soort grote magneet voor water is, hierdoor krijg je ook eb en vloed. Dat je dit merkt is dus helemaal niet raar, sommige mensen zijn hier gevoeliger voor dan anderen.

Wat kan je doen met volle maan?

Als het volle maan is kun je heel veel dingen doen, laad bijvoorbeeld edelstenen op, maak maanwater of doe een ritueel. 

 

bekijk ook onze maan printables hier

Maanwater maken

Je kan tijdens de volle maan maan water maken. Dit doe je door een pot of glas te vullen met water en deze voor het raam of buiten neer te zetten. Als je geen potje hebt kan je bij de kringloop, xenos of action voor minder dan een euro een potje kopen.

Als je maanwater maakt kan je hier verschillende dingen bij in doen zoals zout, edelstenen of kruiden. Ook hier geldt: doe wat goed voelt!

Edelstenen opladen

Edelstenen kun je opladen middels verschillende methodes. Je kan ze in het maanlicht leggen tijdens de volle maan of juist in de zon. Sommige mensen leggen ze neer in een bakje met zout of een oplaadschijf. Oplaad schijven of te wel crystal charging stations zijn te krijgen bij verschillende winkels zoals kolie.nl maar ze zijn ook zelf te maken. Pak een bordje of bakje, het liefste van metaal, en bedek deze met zout. Leg de edelstenen erop, het liefst met bergkristal en/of seleniet erbij om de edelstenen weer op te laden.

Rituelen

Tijdens de volle maan is het de perfecte tijd om rituelen uit te voeren voor bijvoorbeeld manifestatie. Dit kun je doen door te visualiseren en een kaars aan te steken. Deze kun je insmeren met olie en kruiden. Kies kruiden uit die passen bij wat je wilt manifesteren en bijvoorbeeld manifestatie olie. Daarnaast zijn rituele pakketjes ook heel handig, hier zit alles al in om een ritueel uit te voeren, je hebt dus zelf hooguit een vuurtje nodig! Deze zijn te krijgen bij veel shops zodat je gelijk alles bij elkaar hebt.

 

 

Wat doen jullie tijdens de volle maan? laat het ons weten, wie weet komt er dan snel nog een post over de (volle) maan.

 

Have a lovely day, Magickal Minds.

🌿xXx Ann🌿


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.