Hoe maak je een cirkel

Gepubliceerd op 20 mei 2020 om 07:00

Je ziet het wel eens op foto’s, iemand die in het midden van een cirkel zit.

De cirkel is vaak gemaakt met kaarsen of andere voorwerpen zoals stenen of takken. Maar wanneer maak je nou een cirkel? Is het nodig om een cirkel te maken? en hoe doe ik dat dan? Daar ga ik je in deze post meer over vertellen!

 

Wat is een cirkel?

Een cirkel is een visuele of gevisualiseerde ruimte waarbinnen je werkt.

Het wordt gebruikt voor bescherming tijdens het cleansen, rituelen of andere bezigheden waarbij je begeleiding en/of bescherming nodig hebt.

Wanneer maak je een cirkel?

Zoals hierboven al staat, je maakt een cirkel als je begeleiding of bescherming nodig hebt.

Sommigen kiezen ervoor om geen cirkel te gebruiken bij spreuken maar alleen bij de grotere en uitgebreidere rituelen. Het is een persoonlijke voorkeur, sommigen doen dit nooit, anderen doen dit altijd.

Hoe maak je een cirkel?

Er zijn heel veel verschillende manieren om een cirkel te maken. Hier onder zal ik een aantal manieren uitwerken. Voel je vrij om deze manieren te gebruiken, aan te passen of het als inspiratie te gebruiken, nogmaals het is heel persoonlijk!

 

Manier #1 - visualiseer en presenteer

Je begint met het verzamelen van objecten die elk element vertegenwoordigen.

Dit kan letterlijk water of aarde zijn maar je kan er ook voor kiezen om andere dingen uit te zoeken zoals edelstenen, een veer of kruiden.

Leg alle gekozen objecten in een cirkel om je heen en cleanse de ruimte voor je een cirkel trekt.

Het element lucht in het noorden, het element aarde in het oosten, het element vuur in het zuiden, het element water in het westen en spirit is in het midden.

Ga met de klok mee alle elementen langs en vraag hen om bescherming en/of begeleiding. Dit kan door dit te vragen in je hoofd of door het hardop te zeggen. Je kan zeggen ‘ik vraag het element …. om bescherming binnen deze cirkel’ maar je kan ook zelf iets bedenken. 

Als je het element hebt gehad visualiseer je een tijdje (dit kan een paar seconden zijn maar ook meerdere minuten) wat jij voelt bij dit element.

Bij water kun je bijvoorbeeld de zee visualiseren, je hoort ge golven, je voelt je voeten in het water, je ruikt de zee. Je kan ook regen visualiseren, je voelt de regendruppels op je huid, je ruikt de regen. Dit doe je na elk element.

Als je de cirkel maakt doe je dit met de klok mee, als je hem sluit doe je dit tegen de klok in en bedank je elk element. Bij het sluiten van de cirkel visualiseer je opnieuw alle elementen.

Manier #2 - fysiek

Deze manier is eigenlijk heel erg gelijk aan manier #1 alleen nu maak je fysiek een cirkel.

Je gaat met de mensen waarmee je bent in een cirkel staan, je legt stenen of takken in een cirkel neer of gebruikt andere voorwerpen om een cirkel te maken. Deze manier werkt vooral goed buiten of in een grote ruimte.

Manier #3 - visualiseer

Deze manier is perfect voor mensen die een kleinere ruimte hebben, niet te veel willen opvallen of die een simpele manier zoeken om een cirkel te maken.

Je gaat staan, zitten, liggen of in een handstand staan, wat jij fijn vindt!

Je visualiseert een cirkel van blauw licht om je een, daarna visualiseer je dat alle elementen binnen de cirkel komen en je vraagt hen om bescherming. Blijf een tijdje zo zitten tot het goed voelt om aan de slag te gaan. 

 

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om een cirkel te maken maar dit is geheel persoonlijk! Doe wat goed voelt, there is no right or wrong.

 

Have a lovely day, Magickal Minds.

🌿 xXx Ann 🌿


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.