De fases van de maan

Gepubliceerd op 25 mei 2020 om 07:00

De maan gaat in ongeveer 27 dagen om de aarde. Hierdoor zijn er verschillende maanfases. 

In deze blog ga ik jullie wat meer vertellen over de verschillende fases.

 

De nieuwe maanfase

Deze fase wordt vaak gebruikt om nieuwe toekomstplannen te bedenken, daarnaast kun je tijdens deze fase je intentie zetten voor de komende tijd. 

Tijdens de nieuwe maan is het een goede tijd om op te ruimen, ruimtes te reinigen en nieuwe ideeën te ontwikkelen.

 

De jonge maansikkel (wassende maan fase)

Tijdens deze fase ben je bezit met het ontdekken van jouw dromen en plannen die jij tijdens de nieuwe maan hebt bedacht. 
Deze fase kan ook gebruikt worden voor rituelen voor groei zoals geld spreuken.

De eerste-kwartier fase

Deze fase is perfect om jouw plannen opnieuw te visualiseren en eventueel te mediteren om deze zo concreet mogelijk voor je te zien. Tijdens deze fase kunnen zich ook moeilijkheden voordoen, belangrijk is dat je je doel blijft zien en weet waar je naartoe werkt.

Tijdens de eerste-kwartier fase is het een goede tijd om rituelen te doen voor zelfvertrouwen en positiviteit.

De wassende maan fase (gibbous fase)

Dit is een goede fase om je ideeën aan te passen en eventueel andere ideeën te bedenken als deze niet werken of niet meer goed voelen.

Tijdens deze fase kan je ook goed oude gewoontes oppakken die je losgelaten hebt.

Dit kunnen goede en slechte gewoontes zijn, zorg ervoor dat je bewust omgaat met de keuzes die je maakt tijdens deze fase.

 

Volle maan

Dit is de fase om te manifesteren waar je naartoe hebt gewerkt! Sommigen zullen gelijk een resultaat merken, anderen zullen even moeten wachten. Niet alle plannen/dromen zijn te bereiken in deze tijd, sommige zaadjes moet je nog wat langer water geven.

Het is ook een tijd van dankbaar zijn voor alles wat je om je heen hebt, voor alles wat anderen ooit gedaan hebben. Mensen die gevoelig zijn voor de maan kunnen rond deze tijd erg gespannen zijn en slecht slapen.

De afnemende maanfase

Tijdens deze fase deel je wijsheid met anderen. Deel je kennis met vrienden en familie. Zoals een begeleider van mij altijd zei ‘doe rustig’. Hoe langer je bezig bent met de maan en je leven aanpast aan de cyclus hoe soepeler het zal gaan.

De laatste-kwartierfase

Deze fase gaat vooral over reflectie en keuzes maken. Kijk naar wat je hebt gedaan en beslis wat je mee wilt nemen en wat je achter wilt laten. Beslis of dit de juiste stappen zijn die je hebt ondernomen of dat je het de volgende keer op een andere manier wilt doen.

Sikkelvormige maan

Dit is de laatste fase van de maancyclus voor de nieuwe maan. Tijdens deze fase laat je los. Dit is dus ook een goede tijd voor loslatings-rituelen. nadat je deze fase losgelaten hebt is het tijd om je weer voor te bereiden op een nieuwe maan.

 

 

Als jullie nou meer willen weten over de fases van de maan laat het ons dan vooral weten! Er valt nog veel meer te vertellen over onze prachtige maan!

 

 Have a lovely day, Magickal Minds.

🌿 xXx Ann 🌿


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.